... tuntuu olevan tämä blogi. Kovasti ollaan touhuttu viime kirjoituksen jälkeen, mutta ne merkinnät on tuntunut unohtuvan. Ollaan agiliidetty ja touhuttu ihan normaalejakin.

Alla  yksärin rata maaliskuun alusta. Oikein kehittävä rata, ensinnäkin sen vuoksi, kun pitkän radan muistamiseen tarvii harjaannuttaa muistikapasiteetti ja toiseksi saatiin radalla treenattua tärkeitä juttuja. Muutamia juttuja mitä tuolta radalta jäi mieleen:
-Lähdön ottaminen siten, että olen nelosen kohdalla; rytmitys
-Backlap toimi 4-6, kuten myös valssikin :)
-Putken 11 jälkeen koira tuntui sylkeytyvän jaloille eli joutui ihan tosissaan laittamaan tossua toisen eteen.
-Kontaktien alla olevat putket tuntui iiiimevän Harrista, erityisesti, kun vauhtia mukana mentäessä 15:lle. Sitten vasta, kun Mikko seisoi putken suun edessä, Harrikselle ei jäänyt vaihtoehdoksi kuin mennä kontaktille.
-Poispäinkääntö toimi tosi hyvin 17 ja 18:n välissä
-Ja kuntohan tuolla radalla meinas loppua.

1269455859_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Seuraava radan pätkä (törkeästi kopioitu Eevan blogista) käytiin tekemässä yhdellä kerralla, ei tosin ryhmän kanssa ehditty kuin 23:asti, meidän radalla 7 oli 3 toisinpäin ja kepeiltä mentiin suoraan 10 putkeen. Kommentteja tuosta kerrasta:
-Putkesta tiukkoja kääntymisiä pitäis taas muistutella
-Kutoselta siirtyminen sille tämän ryhmän 7:lle meni hienosti, vaikka meidän väliin jätettiin este.
-Keppikulma on vieläkin hankala, me tarvitaan näitä kulma treenejä aivan hirmusti.
-Yllättäin sain kuin sainkin Harriksen osumaan putkeen 21 vauhdissa, huippua.
-Kontakteilla nätit kaks-kakkoset

1269456127_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Julia Kärnä(?) kävi valmentamassa henkisesti osaa porukkaa ja samalla koulutteli viikonlopun aikana. Me keskityttiin tuohon lajityypilliseen harjoitteluun,  valmistaudutaan henkisesti joskus myöhemmin. Alla viikonlopun radat (ovat Niinu Linnan käsialaa)  ja kommentteja, joita raapustin suht tuoreeltaan. Ensinnä lauantai:
-Lähtö kakkosen takaa ja siitä koiran otto niistolla; toimii.
-Keilaus 6 ja 7 väliin; ajoituksen kanssa sai kovasti värkätä, siltikään ei tuntunut kovin hyvältä.
-Yllättäin 9 jälkeen toimii hienosti eteenleikkaus. Tarvii vaan uskaltaa tehdä noita.
-Pituudelle jaakotus, jolla ainakin varmistin, ettei Harris mene putkeen.
-Hypylle 12 pakkovalssi. Eka kerralla oli ihan muissa fääreissä, enkä ohjannut koiraa ollenkaan. Mutta asenteella, kun otti niin toimi. Aavistuksen tuli huomautettavaa pakkovalssin löysyydestä, mä ehkä hieman väistelen estettä ja jätän siksi tilaa. Pakko myöntää, että omille ryhmäläisillekin tästä joutu huomauttamaan, mutta niinhän se on "tehkää niin kuin minä sanon, ei niin kuin minä teen".
-Hypylle 13 sylkkäri ja aiko se osui nappiin, jonka jälkeen vauhdikkaasti hypyn 14 vierestä hipoen. Kouluttaja painotti ryhmäläisiä, että älkää jättäkö esteen ja itsenne väliin ollenkaan tilaa.
-Kepeillä 17 reilu vedätys väärän putken ohi ja kauimmaiseen putkeen. Putkeen syötössä kannatti käyttää loppuvaiheessa myös vasenta kättä vahvistamaan käännöksen.
-Hypylle 19 jaakotus, jotta koira kääntyy eikä valitse keinua.
-Kepppikulma 21 ei ollut Harrkselle helppo, joten kävin saattelemassa ihan perille asti.
-Hypyn 22 tein pakkovalssilla, mutta paljon parempi olisi ollut takaakierto sekä eteenleikkaus/saksalainen.
-Hypylle 24 sylkkäri, valssi 23:n jälkeen ja poispäinkääntö 27:lle, tuo pätkä meni tosi kivasti meillä, oon ihan ylppis mun harrikasta.

 

1269508566_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sunnuntaina oli puolestaan seuraavanlainen rata:
-5 ja 6:n vienti oli haasteellinen. Ensinnäkin ennen 5:sta piti tehdä kunnon vekki, jotta koira kääntyi oikeaan suuntaan. Koira piti ikään kuin keilata putkeen, tai keilausliike osui enemmänkin seinää kohti, jottei koira kääntynyt vartalon mukana A:lle. Jatkoa ajatellen puolestaan A:n ohi ei kestänyt mennä ollenkaan.
-9:ltä A:lle meno kannatti ottaa pitemmän kautta, esimerkiksi 9:llä käyttäen niistoa.
-Pussista tultaessa tuli olla tarkka, ettei koira sinkoutunut väärään keppiväliin vahingossa.
-15:lle toista lähetys ja käskytys rengasta kohti samalla itse ottaen sivuttaisetäisyyttä, hienosti Harris meni renkaan oikein, vaikka olinkin jo kaukana sivulla, samoin haki keppikulman itse.
-18:lle toista takaakierto ja saksalainen, joka onnistui makeesti, yllättävän hyvin meni myös siirtyminen putkeen 20, harris ei edes haikaillut väärää päätä. Koira lähetettiin 19:lle ja ohjaaja haki heti sivuttaisetäisyyttä. Meni kyllä ihan nappiin.
-Putken 21 jälkeen poispäin käännös, 23:lle takaaleikkaus sekä lähetys hypylle 24, yllättävän hyvin ja varmasti Harris haki hypyn.
-Kuntohan tällä radalla meinas taas loppua. Posittivistä kuiten, että Harris otti kaikki kaks-kakkoset kontakteilla. Mulla on fiksu ärrimurri!

 

1269508236_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koirulipuolella Jepelle kävi muutama viikko sitten vähän köpösti. Harris törmäsi vauhdilla kylkeen ja mahdollisesti Jepen huonompi lonkka kävi hieman poissa paikoiltaan ja ympäristön nivelsidokset venähti. Lenkin jälkeen pikku hiljaa jalka kipeytyi ja meni huonoksi. Onneksi kuiten oli kotona särkylääkettä. Seuraavalla viikolla käytiin elukkalääkärille, joka määräsi cartophen-pistoksia (eivät sopineet Jepelle) ja hiljattaista liikunnan lisäämistä sekä suositteli fyssaria. Seuraavalla viikolla sitten käytiin Kaisalla, Jeppe sai "leikkiä neulatyynyä" ja sai hierontaa. Käynti tulikin tarpeeseen, sillä Jeppe ehkä vähän könöttikin seisoma-asennossa vinottain. Noh, siiitä pikku hiljaa Jeppe on parantunut.

Vilin kanssa ollaan taas välillä käyty agittamassa ja se on  kyllä tykännyt,  ja on tehnyt tarkkaa työtä vilimäiseen tapaan. Vili viis wee, viis hammasta: Huomasin viikolla, että Vililtä oli pudonnut yksi alaetuhammas. Arvioisin, että katoaminen olisi tapahtunut parin viime kuukauden aikana, ei harmainta hajua miksi, muttei sitä enää suussa ole. Saas nähdä huomaako tuomarit näyttelyissä tuon. Toivottavasti päättää pitää loput hampaansa vähän pitempään.