_MG_2392.JPG

 

Onpas kesä ollut jotenkin kiireinen, blogi merkintöjä ei ole tullut lähes kuukauteen, vaikka paljon on ehtinyt tapahtua tässä välissä. Pahoittelut siis teille, jotka uskollisesti olette käyneet katsomassa onko tällä rintamalla alkanut elonmerkkejä näkyä. Ei kai tässä muuta auta, kun ruveta purkamaan mennyttä.

Jeppe

Kajaanin kisojen jälkeen tapahtui se, mitä olen pelännyt. Jeppe alkoi ontumaan etujalkaansa. Olen koputtanut puuta, että Jepen etupää on "vahva" eikä ole koskaan ontunut, mutta nyt 5½-vuoden iässä sitten tuli se eka kerta ja luonnollisesti juuri niiden ekojen SM:ien alla. Tuuria oli siinä, että meillä oli fyssari seuraavana aamuna, joten Kaisa kopeloi tassua tarkemmin ja sai pienen reaktion ranteesta. Kylmällä sitten hoidettiin ja viikko ennen SM:iä oli käytännössä liikuntakieltoa, mikä valmistautuminen kisoihin! Noh, koira kuitenkin oli ontumatta ja osallistuttiin skaboihin, mutta rentous oli kyllä kaukana, kun koko ajan vahdin ravaako se puhtaasti. Kisat käytiin ilman linkutuksia, vaikka kisapaikan pohja ei ihan nappi ollutkaan. Sunnuntaina esimerkiksi lämppäriesteillä Jepen hyppy epäonnistui liukkauden takia ja jäi käytännössä roikkumaan riman päälle. Eipä kyllä hirveesti niitä käytetty tuon pohjan takia. Kisat kuitenkin oli ja meni. Joukkueissa tehtiin yliaika vitonen (joukkue hylkäytyi) ja yksilöissä hylly toisella kierroksella. Kiva kuitenkin korkata nuo isotkin skabat.

SM:ien jälkeen Jepellä oli agitauko, tauolla jätettiin agi kokonaan pois ja harrasteltiin muuta, kuten kesän bravuurilajia eli uimista. Heinäkuun iltakisoihin osallistuttiin kuitenkin, mutta seuraavana päivänä Jeppe ontui taas etujalkaansa. Pari päivää R-karkkeja ja koira ei ole ontunut, mutta eipä sen puoleen ole agiesteitäkään nähnyt. Mutta hinku tekemiseen on kuitenkin kova ja se näkyy päällepäin. Tässä kuitenkin pohdin, pitäisikö Jepen etupää kuvauttaa. Tässäpä oikeastaan Jepen päivitykset. Alla uimakuvia.

 

_MG_2542.jpg

 

_MG_2651.jpg

 

Vimpe

Käydäänpä ikäjärjestyksessä läpi. Vili kävi Vännäisistä hakemassa ensimmäisen sileän ykkösen Ruotsista. Noh, lohduttautua voi, että tuomari ei pitänyt kaikista muistakaan "hyvistä" koirista, kuten toistakymmentä sertiä omaavasta ruotsalaiskoirasta. Mutta sitähän ne näyttelyt on. Tokoiltukin on, joten kivaa on ollut. Harmittavasti Vili alkoi ontumaan kesken kovimman näyttelykauden (luonnollisesti) ja jouduin kiikuttamaan lääkärille. Varpaissa jonkin verran hiivaa ja aristaa olkapään (mikä se nyt olikaan) lihasta. Siitä doping kuuri ja Piteå sekä Oulun näytelmät jää välistä. Mutta minkäs teet. Noh, on Vililläkin ollut hauskaa, kuten kuvissa näkyy; lintuja rannalla etsiessä.

 

_MG_2432.JPG

 

_MG_2429.JPG

 

Harris

Punainen pippurikoira on sitten touhunnut muidenkin edestä, käynyt näytelmissä ja agiliitänyt. Rovaniemen näyttelyssä käytiin hakemassa avo eri3, samalla reissulla kuvattiin poikia ja tässä kerran pysähtynyt Harris esittää näyttelyposeerausta.

 

1247165204_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Piteåssakin Harris kävi esiintymässä ruotsalaiselle kasvattajatuomarille kivalla menestyksellä, avo 1/2 ck (pu-6). Sininen nauha liehui useamman kerran ja muita yksivärisiä uroksia ei palkittu ck:lla, nartuistakin vai yksi ruby nappasi ck:n . Pöydällä ollessa Harris esitti ensimmäisenä valkoiset merkit rinnan alta sekä peppu oli pullataikinaa. Liikkuessa käytiin läpi hyppy, pomppu, loikat sekä saalistettiin villatakin helmaa. Onneksi tällä kertaa oli huumorintajuinen tuomari tuon käytöksen suhteen. Laitetaanpa kerrankin koko kirjallinen arvio, kun tuomarin tulisi jotakin cavalieriestä tietääkin. " Maskulin hane på den större sidan, fint huvud och uttryck, Vackra, välansatta öron. Normalt vinklad runt om. Bra ben och tassar. Bra förbröst och bröstkorg. Rör sig glatt med bra steg. Bra pälskvalitet, bra ruby-färg, ngt vita tecken. utmärkt temperament."

Harris myös agiliitänyt; välillä on mennyt kivasti, mutta välillä taas on hakattu päätä seinää ihan tosissaan. Mutta sitähän se on. Piteåssa käytiin hakemassa 4xHYL, mutta onneksi siellä on halvat startit ja kisapaikka sen verran kiva, ettei tollainen tuloksettomuus jää kaiveleen. Mutta selvää on, että ensinnä on tauko, jolloin teemana perustottelevaisuus ja sitten agia yksinkertaisten kuvioiden  mieleenmuistuttamisella. Alla vielä uintikuvia Harriksesta. Lisää löytyy: http://picasaweb.google.com/jepzu2009/Uima2009#


_MG_2593.jpg

 

_MG_2578.jpg