Vappuviikonloppu vierähti hyvinkin normaalista poiketen. Aattona käytiin Minnalla treeneissä Jepen kanssa. Ihan perustreeniä, Jeppe oli ehkä aavistuksen löysemmällä tuulella, toivottavasti se johtui vain kuumasta kasvihuoneesta eikä touchin menettämisestä. Treeneistä oikeastaan mieleen jäävin treeni oli sydeemi, jossa koiraa lähetettiin putkeen ja käytiin aina tekemässä hyppy ja takas putkeen. Tolla treenillä voisi saada Harriksen valsseihin terävyyttä, joten pistetäänpä se mielen viereen.

Vappupäivänä lähdettiin Suvin ja Windyn kanssa ajamaan Etelää kohti suunnitelmissa erkkari ja hieman agia. Oltiin Janilla yötä, joten kun perille saavuttiin niin mentiin takapihan puistoon ja päästettiin winkkari ja harrilainen irti, olihan niillä hauskaa autossa istumisen jälkeen päästellä vain menemään. Seuraavan päivänä syöksyttiin cavalierien erkkariin Hyvinkäälle. Harris korkkasi avoimen luokan ERIllä ja Vilikin nappasi valioista ERIn, kummassakin luokassa jaettiin myös muita arvosanoja, vaikka järjestäjillä tuomarien briiffaus laatuarvosanoista ei ollut aivan nappiin mennytkään. Urosten puolella jaettiin peräti kolme sinistä nauhaa, narttujen puolella ei ainuttakaan. On meillä laadukkaita koiria Suomessa!

Oli kiva nähdä pitkästä aikaa cavaliertuttuja Etelästä ja vaihdella kuulumisia. Harriksen veikkakin näkyi, oli ehkä aavistuksen massavampi kuin Harris, mutta laiha luikku sekin. Harriksen systerikin oli tulosten perusteella paikalla, mutten valitettavasti bongannut sitä. Kasvattaja osasto kestitsi hieman syötävääkin, joten päivä meni leppoisasti kuvaten ja jutellen.

Kuvia löytyy osoitteesta: http://picasaweb.google.fi/jepzu2009/erkkari2009

Lauantaiyöksi mentiin Hämeenlinnaan hotelliin. Paikka oli viehättävä, aivan vesistön rannalla ja ovelta lähti kivat lenkkipolut koirallisille. Taidettiin koko porukka olla aika väsyneitä ja nukuttiinkin kuin tukit yö ja herätys aamulla ei tuntunut kovin mukavalta. Noh, hotelliaamupala maittoi ja jatkoimme matkaa. Suvi ryhmikseen ja me agikisoihin. Janakkalan agikentä sijaitsi "harjujen" vai mitä lie kukkuloiden keskellä. Tuuli ei pahemmin paikalla vihellellyt, joten kuuma oli. Valitettavasti alimmille luokille oli vain yksi startti. Harriksen kanssa haettiin kympin rata, keppeille virhe ja puomille kielto (kierrettiin sitten ihan koko puomi). Muuten ihan kiva rata, valssitkaan ei Harriksella mennyt pitkäksi. Kisojen jälkeen sitten ajelu kotiin pohjoiseen. Olihan se raskas reissu, mutta kannatti käydä, vaikka olo oli ihan naatti ja naamakin pikkasen palanut (ei siis tarvittu niitä välihousuja, jotka olin ihan varuiksi pakannut mukaan).