Kesäkuun loppupuolen olemme kierrelleet näytelmiä, lähinnä keskittyneet tuohon rajan taakse Ruotsiin sen viimeisen tuskallisen haasteellisen cacibin metsästykseen. Vililtä siis puuttuu yksi cacib, muualta kuin Suomesta tai Norjasta. Siksipä emme juuri Suomen näyttelyihin ole Vilin kanssa suuntaamassa. Harristakaan en ole pahemmin ollut kuskaamassa, koska luut tuntuvat todella hyvin läpi, vaikka poika syö reippaasti kaksi kertaa päivässä.

Ensimmäinen reissu suunnattiin Vännäisiin Ullan ja kuvankauniin Aapin kanssa. Lähdimme ajamaan Ruotsiin aamuvarhain huonosti nukutun yön jälkeen. Se on kyllä kumma miten paljon sitä kertyy juteltavaa, miten sitä pitää illalla jaaritella myöhään, vaikka tietäisikin aamulla herätyskellon soivan ennen kukonlaulua. Noh, kuitenkin oltiin suhteellisen karppina koko reissun. Tuomarina oli saksalainen Peper Wilfried, upeiden arvostelujen jälkeen kumpikin Aapi ja Vili olivat avoimen luokan neljänsinä ck:lla . Reissu oli kyllä mukava ja oli hienoa nähdä tämäkin näyttelypaikka, toivottavasti joko ottaa Vilin ensi vuonna uudestaan tänne, sillä itsellä olisi muita suunnitelmia tälle viikonlopulle. Kiitos vielä kerran Ullalle matkaseurasta.

Toinen reissu oli juhannuksen tienoilla ja se suunnattiin pohjoiseen. Koiriemme kanssa olimme tällä reissulla niin sanotusti reppureissaajia, sillä omaa autoa meillei ollut mukana. Perjantaina lähdimme Minä ja Harris&Vili Sarin ja koiriensa Onnin&Toscan&Helmin kyydillä kohti Pelloa, joka toimi meidän juhannuksen  tukikohtana. Yötä olimme Bondin Sarin tykönä, mikä varmasti oli fiksu päätös, sillä tytöt olisivat varmasti sekoittaneet poikien päät. Olisimme myös voineet olla Helmin Sarin äidin luona yötä eli yöpaikkoja oli tarjolla useampi, suuri kiitos siitä. Lauantaina vuorossa oli Gällivaara. Mukana olivat koirista Bondi, Vili, Pete turisti ja kauniimman sukupuolen edustaja Helmi, sekä sekalainen määrä immeisiä. Tuotavana reissusta ei ihmeempiä ollut Vili oli avoimen luokan kolmonen ck:lla sekä "pu-6", Bondi nuorten kakkonen ck:lla, Helmi ei valitettavasti sijoittunut suuressa narttujen avoimessa luokassa. Kiva reissu siltikin, kun seura oli hyvää. Sarin blogissa (blenjoy.vuodatus.net) taitaapi olla pari kuvaa gälliksestä.

Seuraavana päivänä vuorossa oli Rovaniemi. Matkaa lähdettiin kutakuinkin samalla porukalla, mutta myös Harris ja Toscakin pääsivät mukaan. Ilma vaikutti hyvinkin epävakaiselta, mutta kehän aikana vettä emme niskaan saaneet. Harris reippaana punakettuna nappasi ensimmäisen luokkavoiton erillä, muttei kuitenkaan sijoittunut pu-skabassa. Vili voitti valioluokan, vaikka juuri ennen kehään menoa silmäkulmasta irroitettiin punkki, yäk. Pu-skabassa Vili oli toinen vara-cacibilla. Bondi valittiin näyttelyn kauneimmaksi cavalieriksi. Sarin lauman ulkojäsen, Elmo oli pu-3 varasertillä. Rovaniemeltä kotiinhan menimme puolestaan Suvin ja Windyn&Daisyn kyydillä. Autonpakkaus muodostui haasteelliseksi, sillä ulkona alkoi satamaan kaatamalla ja meidän matkatavaroita oli vähän joka autossa. Kiitos Marjutille, joka tuli avustamaan minua tavaroitten pakkaamisessa autoon rankkasateesta huolimatta,  Marjutia ei ainakaan ole tehty sokerista ;) Mutta eipä mennyt huonosti Suvin koirillakaan, Windy vinkkari oli ROP-pentu ja Daisy VSP saaden ensimmäisen sertin ja cacibin, hienoa. Kiitos vielä kaikille juhannuksena meitä majoittaneilla, kuskanneille ja muuten vaan apuna toimineille. On kiva huomata, että näinkin voi matkustaa näyttelyihin ja seurassahan on aina mukavempaa!!!!