Jee, nyt tuuletetaan, mun toko-koira on vihdoinkin palautunut normaaili tasolle ja toimii. Tänään oli treenit ja Vili oli motivoitunut ja pitkästä aikaa halukas tekemään hommia. Aluksi otettiin liikkeestä maahan. Tässä liikkeessä klikkaa nyt jokin, sillä kotona ja treeneissä harjoitellessa koira muuntelee käskyt, mutta liikkeenohjattuna Vili ei mene maahan. Eka kerralle se jäi istumaan ja toisella kerralla seisomaan. Vasta, kun pysähdyin käskyä annettaessa ja käsimerkin avulla koira tiesi, mitä tehdä. Ongelmana voi kyllä olla halli, sillä se syö ääntä, eikä mun ääni kestä yhtäkkistä karjumista. Noh tätä on hyvä vielä työstää rauhassa. Otettiin seuraamistakin, ja se meni taas ihqusti, niin kuin Vili tekee normaalisti.

Muita liikkeitä mitä treenattiin oli paikallamakuu häiriön alla, ja vili oli tosi hyvä.Vaikka olenhan tiennyt tämän olevan yhden Vilin parhaista liikkeistä. Tehtiin myös ruutua, joka meni täysin nappiin. Koira meni innokkaasti ruutuun, pysähtyi, meni maahan kaukokäskystä, odotti paikalla, kun kävi tekee kävelykuvion ja tuli sivulle käskytä innokkaasti.

Treenien viimeisenä harjoituksena oli hyppy. Tehtiin se kahdesti liikkeenohjatusti ja kaksi kympin suoritusta. Jee mulla on maailmanparas toko-koira, toistaiseksi. :)